10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και... να μη μάθεις Ιαπωνικά

Θέλεις να μάθεις Ιαπωνικά, μα δεν ξέρεις αν πρέπει...ιδού δέκα λόγοι που πρέπει και δεν πρέπει..

Κοιτάξτε με!

Ιαπωνικά

Ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας, όλοι εντυπωσιάζονται όταν ακούν πως κάποιος ξέρει ή έστω μαθαίνει Ιαπωνικά. Αν πάλι είσαι χαμηλών τόνων όπως ήμουν εγώ όταν ξεκίνησα, αρκεί να διαβεβαιώνεις τους πάντες πως είναι μια πολύ εύκολη γλώσσα και πως δεν κάνεις και τίποτα σπουδαίο. Σε διαβεβαιώ πως οι άνθρωποι είναι πάντοτε πρόθυμοι να πιστέψουν εκείνον που υποβιβάζει τον εαυτό του.


Κουλτούρα να φύγουμε

Ιαπωνικά

Είσαι λάτρης των χαϊκού, της ιαπωνικής λογοτεχνίας, και θέλεις μια μέρα να διαβάζεις απ' το πρωτότυπο. Κάποιοι μαθαίνουν Ισπανικά για να διαβάσουν Θερβάντες, εσύ Ιαπωνικά για να διαβάζεις τον  Μπασό. Αν έχεις υπομονή, κάντο! Αλλιώς συνιστώ Θερβάντες.

Θέλω να γίνω πλούσιος

Ιαπωνικά

Θες να κάνεις δουλειές στη δεύτερη πιο δυνατή οικονομία του κόσμου αλλά οι Ιάπωνες δεν ξέρουν Αγγλικά, εσύ δεν ξέρεις Ιαπωνικά...χμ...πολύς ο κόπος. Στ' αλήθεια ο Ωνάσης δεν πέτυχε χάρη στη γλωσσομάθειά του...

Ενδυνάμωση μνήμης.


10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και να μη μάθεις Ιαπωνικά


 Για να μάθει κανείς Ιαπωνικά, θα πρέπει να απομνημονεύσει περίπου 2000 ιδεογράμματα. Μια τρομερή άσκηση μνήμης, και τη χρειάζεσαι, επειδή δεν θυμάσαι τι έφαγες για πρωινό. Μερικές φορές βέβαια δεν θέλεις να θυμάσαι..

Σπουδές στην Ιαπωνία.


10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και να μη μάθεις Ιαπωνικά


Πολύ συχνά μου έρχονται μαθητές με όνειρο να σπουδάσουν ή ακόμα και να ζήσουν στην Ιαπωνία. Βασική προϋπόθεση είναι να ξέρουν κάποια στοιχειώδη Ιαπωνικά. Τα υπόλοιπα θα τα μαθαίνεις εκεί για μια ζωή.

Άνιμε οτάκου:


10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και να μη μάθεις Ιαπωνικά


 Το ιαπωνικό ανιμέισιον έχει κατακτήσει όλον τον πλανήτη. Κάποιοι ξεκινούν γνωρίζοντας ήδη λέξεις από τις σειρές που βλέπουν. Είναι λογικό το πάθος αυτό για τις σειρές να ξυπνάει ενδιαφέρον, και για τον πολιτισμό αλλά και για τη γλώσσα. Αν είσαι άνιμε οτάκου και διαβάζεις αυτήν εδώ την ανάρτηση, είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις δασκάλα ιαπωνικών, έχεις καταλάβει πως τα πραγματικά ιαπωνικά δεν έχουν σχέση με τον τρόπο που μιλάνε στα άνιμε, και παρόλ' αυτά συνεχίζεις.

Αγάπησα μια Γιαπωνέζα


10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και να μη μάθεις Ιαπωνικά


Ερωτεύτηκες τη Μαντάμ Μπάτερφλάι και θέλεις να χαθείς μαζί της στο κόκκινο φως του Ανατέλλοντος Ηλίου αλλά δεν ξέρεις πώς να τις το πεις; Μήπως να μάθει εκείνη τη γλώσσα του Πλάτωνα και του Σωκράτη. Οι Ιάπωνες δίνουν μεγάλη αξία στο σεβασμό προς τον παλιότερο.

Θέλω να γίνω Τοσίρο Μιφούνε στη θέση του Τοσίρο Μιφούνε


10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και να μη μάθεις Ιαπωνικά


Θαυμάζεις τους σαμουράι, το όρος Φούτζι και τους άγριους τυφώνες, χάνεσαι στις ταινίες του Κουροσάβα και τον ελεύθερο χρόνο σου περιφέρεσαι μ' ένα ξύλο από μπαμπού εξολοθρεύοντας μύγες; Πρέπει να μάθεις και τα σωστά επιφωνήματα. (δεν παίρνει καιρό)

Κάνω συλλογή από ξένες γλώσσες.


10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και να μη μάθεις Ιαπωνικά


Πιάνουν πολύ χώρο στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου, πολύ λίγο χώρο στο σπίτι και ναι αξίζει τον κόπο. Στ' αλήθεια αξίζει... 

Υπάρχει κόσμος έξω από το ίντερνετ; (νομίζω πως ναι)


10 Λόγοι να μάθεις Ιαπωνικά και να μη μάθεις Ιαπωνικά


Είσαι ιντερνετάκιας λοιπόν; Τότε μάθε πως τα Ιαπωνικά είναι η τρίτη πιο συχνή γλώσσα στο διαδίκτυο. Τίποτα δεν είν' τυχαίο...


Όσο για εμένα, αν εξαιρέσεις το 3 το 5 και το 7, έμαθα και γηράσκω αεί διδασκομένη για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά κυρίως επειδή η γλώσσα αυτή όταν τη μιλάω με κάνει ευτυχισμένη.

Άλλωστε σ' αυτή τη ζωή, de gustibus et de coloribus non est disputandum...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις