10 λόγοι να περάσεις τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ιαπωνία

Καλοκαίρι, ιαπωνιστί natsu (νατσού) και αν και η ζέστη αφόρητη, η καλοκαιρία προσφέρει στον επισκέπτη της Ιαπωνίας ευκαιρίες για δραστηριότητες άλλου τύπου. Ιδού λοιπόν δέκα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει το καλοκαίρι φορώντας γιουκάτα ή τζίνμπεϊ...


#1 Himawari (ηλιοτρόπια) 


Η Ιαπωνία είναι γεμάτη χωράφια από ηλιοτρόπια, μάλιστα υπάρχει και ένας ιστότοπος-οδηγός στα πιο όμορφα εξ αυτών (κλικ εδώ ). Τι καλύτερο απ' το να χάσει  κανείς τον εαυτό του κάτω απ' τον καλοκαιρινό ήλιο ανάμεσα σε άλλους...ήλιους.



  #2 Hanabitaikai (φεστιβάλ πυροτεχνημάτων)


Χανάμπι είναι τα πυροτεχνήματα, και το καλοκαίρι διοργανώνονται τοπικά πολλές μεγάλες γιορτές με σκοπό να πιτσιλίσουν φαντασμαγορικά τον ουρανό της νύχτας. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση απ' το πρόγραμμα του 2016.




#3 Taki (καταρράκτες)


Μια επίσκεψη στους επιβλητικούς καταρράκτες το καλοκαιράκι επιβάλλεται. Εδώ λοιπόν μια εξαντλητική λίστα με τους καταρράκτες της Ιαπωνίας. 

Shiraito take (ο καταρράκτης λέγεται λευκή κλωστή)

#4 Suwan-booto (swan-boat)


Είτε τα μικρά με τα πετάλια, είτε τα μεγάλα καραβάκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες λιμνών, μια δοκιμή θα σας πείσει για λίγο πώς θα ήταν να είστε κύκνος...ή μπορεί και όχι...


#5 Waterslider (Νεροτσουλήθρες)

Όποιος αγαπάει τις νεροτσουλήθρες, θα ξετρελαθεί με τις ιαπωνικές. Στο λινκ η κατάταξή τους με βάση την ταχύτητα ολίσθησης που φτάνει και τα 60 χιλιόμετρα!! Αν πάλι προτιμάτε τις απλές τσουλήθρες, στο λινκ μπορείτε να δείτε όλη τη διαδρομή ολίσθησης (ξεκινώντας απ τα 800 περίπου μέτρα) των μεγαλύτερων στην Ιαπωνία. Και μην ξεχάσετε την αντηλιακή!



#6 Nouryousen (Κρουαζιερόπλοια)

Τα λεγόμενα κρουαζιερόπλοια...Από τον ιστότοπο που υπάρχει για κρουαζιέρες γύρω απ' το Τόκυο, προτίμησα να βάλω ένα λινκ με φωτογραφίες από το πλήρωμα εδώ.. τα σχόλια δικά σας!



#7 Ayutsuri (Ψάρεμα αγιού)

Για τους λάτρεις του ψαρέματος υπάρχουν πολλά ποτάμια στην Ιαπωνία όπου μπορείς να πας με άδεια χέρια, να νοικιάσεις ένα sao (καλάμι) και να ψαρέψεις τα ψαράκια του είδους ayu. Προσοχή δεν μπορείς να ψαρέψεις σε όποιο ποτάμι σου κατέβει...




#8 Kabutomushi (το σκαθάρι)


Αν δεν τα φοβάσαι, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να πιάσεις το δικό σου και να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποιον διαγωνισμό σκαθαρομαχιών. Ειδικά τα παιδιά, τρελαίνονται! Κλικ εδώ για να δείτε πώς θα τα πιάσετε!


#9 Matsuri (πανηγύρι)

Στην Ιαπωνία γίνονται πανηγύρια όλο το χρόνο και μάλιστα κάθε περιοχή έχει τα δικά της έθιμα. Το καλοκαίρι είναι διάσημα τα tanabata και obonmatsuri. Ανάλογα με την περιοχή, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με όμορφα (και μερικές φορές συγκινητικά μια και το obon αφορά τις ψυχές των νεκρών ενώ το tanabata μια ιστορία αγάπης και τα αστέρια) έθιμα.



#10 Suikawari

Ένα παιχνίδι για την παραλία. Σου δένουν τα μάτια, και μ' ένα ξύλο ή μπαμπού προσπαθούν να σε καθοδηγήσουν ώστε να σπάσεις το καρπούζι. Μετά το τρώτε όλοι μαζί και μπορείτε - εφόσον είστε σε μπιτς μπαρ - να απολαύσετε και ένα kakigouri (λιωμένος πάγος με γλυκαντικά κάτι σαν γρανίτα).


Σχόλια

Ο χρήστης Deimitori είπε…
Εξαίσιοι περίπατοι στην εξαίσια "ιστορική Ιαπωνία" στην περιοχή του Κανσάι, στη Γουακαγιάμα, στο Κυότο και μετά από την πεζοπορία στο πανέμορφο Kurama Yama ένα αναζωογονητικό θερμό λουτρό στο υπέροχο Onsen του Kurama Yama και φαγάκι αμέσως μετά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις