Amigurumi - πλέκοντας για..πλάκα



Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, η ιαπωνική κρατική τηλεόραση παρουσίασε στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος μια τεχνική που έκτοτε στη χώρα του ανατέλλοντος αποκαλούν Αμιγκούρουμι. Τότε ξεκίνησε μια τρέλα η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα και έχει εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη. 


Τι είναι όμως τα Αμιγκούρουμι; 

Με δυο λέξεις θα λέγαμε πλεκτά κουκλάκια. Το πλέξιμο γίνεται με βελονάκια και την τεχνική του κροσέ, ενώ είθισται στο τέλος το πλεκτό να το γεμίζουν με μαλακό υλικό και..ένα κουδουνάκι, για να βγάζει ήχο. 

Learn how to crochet adorable Pokemon crochet patterns and Pokemon craft ideas with this charming collection.:


Στην Ιαπωνία υπάρχει η ένωση αμιγκούρουμι καθώς και νίττο-καφέ, όπου συγκεντρώνονται και πλέκουν όλοι μαζί πίνοντας τον καφέ τους. Τα nitto kafe είναι προσανατολισμένα σε ανθρώπους που πλέκουν, και εκεί μέσα να μπορεί κανείς να διδαχτεί αλλά και να βρει τα υλικά που χρειάζεται για το πλέξιμο. Δεν υστερούν βέβαια σε καφέ και γλυκίσματα, διότι νυστικό αρκούδι δεν πλέκει.

Monkey Crochet Free Amigurumi Pattern:
Image result for ニットカフェ
Nitto Cafe

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ανεξάντλητες πηγές οδηγιών για όποιον ενδιαφέρεται να πλέξει το δικό του κουκλάκι. Παραδόξως μάλιστα φαίνεται πως η Ευρώπη και η Αμερική έχουν ξεπεράσει την Ιαπωνία σε τεχνική και φαντασία.

Παραθέτω εδώ μερικά μόνο λινκς με οδηγίες για αρχάριους:


Και για όσους θέλουν να κάνουν εξάσκηση στα ιαπωνικά τους:


Καλά πλεξίματα!

Image result for amigurumi

Σχόλια

Ο χρήστης Erisadesu είπε…
έμαθα να κάνω amigurumi μέσω youtube ό,τι προσπάθεια έκανα κατέληξε σε τερατούργημα...πλέον απλά κάνω χριστουγεννιάτικες μπάλες και πασχαλινά αυγά it's something

Δημοφιλείς αναρτήσεις