Μια ολοκαίνουρια τσάντα σε τρία λεπτά με ένα furoshiki


Φουρόσικι είναι τετράγωνα υφάσματα που χρησιμοποιούσαν οι Ιάπωνες αρχικά για να τυλίγουν τα ρούχα τους πριν μπουν στα δημόσια λουτρά, ήδη από το 1500. Όσο περνούσαν τα χρόνια, τα όμορφα υφάσματα άρχισαν να αποκτούν και άλλες χρήσεις: τύλιγαν με αυτά διάφορα αντικείμενα, δώρα, το κουτί με το φαγητό, βιβλία, και φυσικά ο τρόπος τυλίγματος και το δέσιμο έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι ίσως πως ενώ η μοντέρνα εποχή και η τάση της Ιαπωνίας για δυτικοποίηση κατάπιε τα φουρόσικι, οι γυναίκες τα ξαναέφεραν στη μόδα φτιάχνοντας από τα όμορφα υφάσματα υπέροχες τσάντες και τσαντάκια. Είναι τόσο απλό δε, που μπορείς να έχεις στην ντουλάπα σου πενήντα μαντήλια, και τρία λεπτά πριν φύγεις απ' το σπίτι, να δέσεις την τσάντα που σου ταιριάζει, πράγμα που μας κάνει πενήντα διαφορετικές τσάντες.

Σε ένα βίντεο μάζεψα τους δυο αγαπημένους μου τρόπους για να φτιάξω τη δική μου τσάντα. Αφορμή, το δώρο μιας φίλης από την Ιαπωνία: μου χάρισε δυο πανέμορφα φουρόσικι...


Το μυστικό στους διπλούς κόμπους, για να βγουν μικροί και πρακτικοί (αν και δεν είναι υποχρεωτικό όπως φαίνεται και στο βίντεο) είναι να δέσεις τον πρώτο κόμπο τοποθετώντας πρώτα την αριστερή πλευρά από επάνω και τον δεύτερο κόμπο τοποθετώντας πρώτη τη δεξιά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις