Άρρεν ή Θήλυ



Η  έννοια της γυναικείας φύσης μέσα στην ανδρική, και της αντρικής μέσα στη γυναικεία παρουσιάζει από απόψεως αισθητικής ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ιαπωνική κουλτούρα.

Θέλετε επειδή είναι πιο μικροκαμωμένοι και λιγότερο τριχωτοί με αποτέλεσμα τα δυο φύλα να μοιάζουν λίγο περισσότερο ανατομικά, θέλετε επειδή οι δυτικές θρησκείες άγγιξαν τη Χώρα του Ανατέλλοντος μόνο ξυστά, ο άντρας που φοράει γυναικεία ρούχα (crossdressing) μπορεί να προκαλέσει απανωτές γυναικείες λιποθυμίες και ρινορραγίες με ένα του μόνο νεύμα.

Και για του λόγου το αληθές, στο 3:38 του επόμενου βίντεο μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση crossdressing από πολύ διάσημο ποπ είδωλο που εμφανίζεται επί σκηνής ως γκέισα, ενώ στο πέμπτο μεταμορφώνεται με μοναδική ευκολία σε σαμουράι.


Στο παραδοσιακό θέατρο καμπούκι όλοι οι ρόλοι πια ερμηνεύονται από άντρες. Αλλά πόσες γυναίκες μπορούν να κινηθούν με τη χάρη του Ταμασάμπουρο, ηθοποιού που ερμηνεύει αποκλειστικά γυναικείους ρόλους; (ναι ακριβώς από κάτω πρωταγωνιστεί άρρεν)



Οι διάσημοι θίασοι Τακαραζούκα αποτελούνται μόνο από γυναίκες και συγκινούν κυρίως το γυναικείο κοινό, συνελόντι ειπείν, στο βίντεο που ακολουθεί τόσο ο καβαλιέρος όσο και η ντάμα είναι και οι δύο...ντάμες.





Και αν νομίζατε ότι θα τη γλίτωνε η χώρος της μέταλ μουσικής, είστε γελασμένοι. Οι κοπελίτσες στο επόμενο βίντεο είναι 100% άντρες.

 

Ίσως για τους Ιάπωνες λοιπόν, η μετάβαση στο ένα και μοναδικό (το κατά Πλάτωνα ανάμεικτο;) φύλο που προβλέπει η επιστήμη για το άμεσο μέλλον να είναι πιο ομαλή απ' ό,τι για εμάς τους Δυτικούς, μιας και όπως φαίνεται απ' τα παραπάνω βίντεο, εκεί ο ερωτισμός είναι διάχυτος από όλες και προς όλες της κατευθύνσεις. Ίσως πάλι και να κάνω λάθος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις