White Day και η Μέρα του Πορτοκαλιού


Του Αγίου Βαλεντίνου τα κορίτσια χαρίζουν σοκολάτα στον εκλεκτό της καρδιάς τους, ακόμα δε είθισται να χαρίζουν giri-choko, δηλαδή της υποχρέωσης σοκολάτα, στους συναδέλφους στο γραφείο.


Η ένωση όμως ζαχαρο/σοκολατο/γαλακτοβιομηχάνων αποφάσισε, μετά από σύσκεψη, πως ένα μήνα μετά, πρέπει ο λαός να ξοδευτεί ξανά στο όνομα της αγάπης. Αυτή τη φορά, πρέπει τα αγόρια να απαντήσουν στη σοκολατένια  ερωτική εξομολόγηση, με ένα γλυκό.



Το έθιμο ξεκίνησε τη δεκαετία του 70 από την Ιαπωνία, και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη σχεδόν την Ασία (Κίνα, Ταϊβάν, Κορέα κλπ), ενώ πολλοί ισχυρίζονται πως καλό είναι την ημέρα εκείνη, άντρες-γυναίκες να ανταλλάσσουν δώρα.

Τα γυναικεία περιοδικά συνιστούν πως η αξία του δώρου που θα λάβουν τα κορίτσια πρέπει να είναι 3 φορές η αξία του δώρου που έλαβαν, έτσι πια τα αγόρια δεν αγοράζουν μόνο γλυκά και σοκολάτες αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το τρίτο κατά σειρά δώρο είναι τα κοσμήματα και το τέταρτο ρολόγια. Μάλιστα εκείνη την ημέρα δεν ξοδεύονται μόνο τα πλούσια αγοράκια, αλλά και τα φτωχά. Χμ...

Κι αν νομίζετε ότι η γιορτή του έρωτα δεν έχει τρίτο μέρος, ξανασκεφτείτε το. Στις 14 Απριλίου είναι η μέρα του πορτοκαλιού. Το πορτοκάλι είναι "το φρούτο της χαράς για τη νύφη", και στις 14.4 προσφέροντας δώρα χρώματος πορτοκαλί ή με γεύση πορτοκαλιού, οι ερωτευμένοι σφραγίζουν την ένωσή τους με τύχη και γονιμότητα. Προσοχή να μην μπερδέψουμε την Ορέντζι-ντέι όπως λέγεται, με την ημέρα του πορτοκαλιού στις 3 Δεκέμβρη. Έτερον εκάτερον...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις