Η Χρυσή Εβδομάδα

Χρυσή Εβδομάδα και Ημέρα showa

Ο Αυτοκράτορας Σόγουα (Showa) γεννήθηκε στις 29 Απριλίου και κυβέρνησε από το 1926 μέχρι το 1989. Ο ίδιος αγαπούσε πολύ το πράσινο. Μετά το θάνατό του λοιπόν, την 29η Απριλίου ημέρα των γενεθλίων του, οι Ιάπωνες καθιέρωσαν μια εθνική αργία και την ονόμασαν Ημέρα του Πράσινου.

Το 2007 ο νόμος περί εθνικών αργιών μετονόμασε την ημέρα ως Ημέρα Σόγουα, δίνοντάς της έτσι το όνομα του αυτοκράτορα, και η Ημέρα του Πράσινου μετατέθηκε για τις 4 Μαΐου. 

Στις 3 Μαΐου γιορτάζεται άλλη μία αργία, η Επέτειος του Ιαπωνικού Συντάγματος, και στις 5 Μαΐου ξανά με αργία οι Ιάπωνες γιορτάζουν την Ημέρα του Παιδιού. Σύμφωνα με την ειδική νομοθεσία δε, η ημέρα που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο αργίες, είναι και αυτή εθνική αργία. 

Χρυσή Εβδομάδα και Ημέρα showa

Με τον τρόπο αυτό από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου μεσολαβούν τέσσερις αργίες, και δεν είναι λίγοι οι Ιάπωνες που ζητούν μια δυο μέρες άδεια για να συμπληρώσουν την εβδομάδα της ξεκούρασης και να σχεδιάσουν έτσι ένα οικογενειακό ταξίδι στο εξωτερικό. Η εβδομάδα αυτή λοιπόν στα ιαπωνικά, για ευνόητους λόγους λέγεται Golden Week.

Επομένως όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η Χρυσή Εβδομάδα έχει ως εξής:

29/4  Ημέρα Σόγουα   (Showa no hi)
1/5    Εργατική Πρωτομαγιά (meedee)  (κάποιες εταιρείες δεν λειτουργούν, όμως δεν είναι αργία)
3/5    Επέτειος Ίδρυσης Συντάγματος  (Kenpoo Kinenbi)
4/5    Ημέρα του Πράσινου (Midori no Hi) 
5/5    Ημέρα του Παιδιού       (Kodomo no Hi)

Εάν η 29, 3 ή 5 του μηνός πέσουν πάνω σε Κυριακή, οι αργίες μετατίθενται για ευνόητους λόγους μια μέρα μετά.

Χρυσή Εβδομάδα και Ημέρα showa

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις