Inemuri : Ο ύπνος στη δουλειά

Inemuri : μια σύνθετη λέξη που αποτελείται από το ρήμα υπάρχω και το ρήμα κοιμάμαι, δηλώνει δε την κατάσταση εκείνου που κοιμάται εκεί που βρίσκεται.

inemuri  κοιμάται όρθιος

Λέγεται πως ο υπάλληλος μιας εταιρείας που αποκοιμιέται την ώρα της δουλειάς είναι ένας αφοσιωμένος υπάλληλος. Όσο παράλογο και αν ακούγεται, επειδή τα ωράρια εργασίας στη χώρα αυτή περιλαμβάνουν συχνές υπερωρίες, ένας υπάλληλος που αποκοιμιέται στη δουλειά είναι ένας υπάλληλος που δεν πρόλαβε να κοιμηθεί αρκετά στο σπίτι του, διότι δούλευε σκληρά.

Λέγεται δε πως κάποιοι υπάλληλοι, προκειμένου να αποδείξουν στον εργοδότη τους πόσο σκληρά εργάζονται, προσποιούνται ότι κοιμούνται εν ώρα εργασίας. 

inemuri  κοιμάται όρθιος


Φυσικά μπορεί να βρει κανείς Ιάπωνες κουστουμαρισμένους να κοιμούνται έτσι στο τρένο, στο σχολείο, ακόμα και στα παγκάκια.

Το επόμενο δε βήμα - δυστυχώς - είναι το karoushi, ο θάνατος δηλαδή από υπερκόπωση που έρχεται ακαριαία και κρούει εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας στη χώρα του Ανατέλλοντος. 

Δεν προτείνεται στον αναγνώστη να δοκιμάσει αντίστοιχη τεχνική ύπνου σε εταιρείες που λειτουργούν επί του ελληνικού εδάφους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις