Ένα φάντασμα ακόμα (トイレの花子さん)

Οι Ιαπωνικές τουαλέτες είναι διάσημες για την άνεση που προσφέρουν σε όποιον δοκιμάσει να τις χρησιμοποιήσει. Μερικά καπάκια ανοίγουν αυτόματα με το που μπαίνει ο επισκέπτης στο μπάνιο, τα καλύμματα είναι θερμαινόμενα και ο καμπινές έχει μέσα εγκατεστημένο μπιντέ, άλλον για μπρος και άλλον για πίσω. Μπορεί κανείς να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του νερού αλλά και να πατήσει ένα κουμπάκι που αναπαράγει (στην ένταση που θα του δοθεί εντολή) τον ήχο του καζανακίου, ώστε να απελευθερώνονται οι άχαροι ήχοι εκείνης της ώρας, χωρίς ντροπές. 

Στην ιαπωνική τουαλέτα όμως μπορεί να συμβούν και άλλα πράγματα. 

Ξέρετε αν αγαπούν οι Ιάπωνες τα φαντάσματα; Ίσως και όχι. Σίγουρα όμως τα πιστεύουν. Ακόμα και το 2011, αλλά μέχρι και σήμερα, αστικοί μύθοι, ιστορίες φαντασμάτων γεννιούνται, πολλαπλασιάζονται και διαδίδονται ανελέητα. Και αν καθίσεις να κουβεντιάσεις μαζί τους για όλα αυτά, πάντα έχουν να σου διηγηθούν τη δική τους τρομακτική εμπειρία.. 

Σύμφωνα λοιπόν με τις μοντέρνες πηγές μου, υπάρχει ένα φάντασμα που το λένε Χανάκο-σαν και ζει όλη τη μέρα στην τουαλέτα. Τώρα που ξέρουμε πόσο υπέροχες είναι οι ιαπωνικές τουαλέτες, δε χρειάζεται να απορούμε και για το λόγο. 

Λέγεται λοιπόν, πως αν χτυπήσεις ΤΡΕΙΣ φορές την πόρτα της τουαλέτας, ό,τι ώρα της ημέρας και αν είναι, και ρωτήσεις "είσαι εκεί;", εκείνη θα σου απαντήσει "ναι". Και αν κάνεις το λάθος να ανοίξεις την πόρτα, θα αντικρίσεις ένα κοριτσάκι με κόκκινες τιράντες στη φουστίτσα της, και καρέ μαλλί. Θα σε αρπάξει απ' το λαιμό και θα σε πνίξει στη λεκάνη. Λέγεται δε πως μια φορά η φωνή της μαγνητοφωνήθηκε κατά λάθος, κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού προγράμματος. 

Μια παραλλαγή αναφέρει ότι η Χανάκο-σαν σου προτείνει να παίξετε κάτι, και όταν εσύ τη ρωτάς "τι θέλεις να παίξουμε;", εκείνη απαντά: "ας κάνουμε ότι σε πνίγουμε". Και τελικά σε πνίγει...

Ποιες είναι οι ρίζες του κοριτσιού; Άλλοι λένε πως πρόκειται για το φάντασμα μιας μαθήτριας η οποία έπεσε από το παράθυρο του σχολείου της στη Φουκουσίμα ή ότι μια μικρή κάποτε την κακοποιούσαν οι γονείς της, και μάλιστα το μαλλάκι της το έχει καρέ για να κρύβει τα σημάδια. 

Οι παραλλαγές για τις ιδιότητες αλλά και την καταγωγή της Χανακο-σαν δεν έχουν τελειωμό, και απ' ό,τι φαίνεται, η συγκεκριμένη ιστορία που γεννήθηκε τη δεκαετία του 50 και αναβίωσε το 80, θεωρείται πλέον αρκετά κλασική ή λαϊκή ώστε να συγκινήσει και την έβδομη τέχνη. 

Image result for トイレの花子さん

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις